Organitza el teu temps. Simplifica la teva vida

Organitza el teu temps

Com l’organització del temps t’ajuda a tenir menys càrrega mental i a gaudir del present.

Massa sovint sento lo de: és que no arribo, és que se’m passen volant els dies,…

Saps perquè? Perquè estem enfocats només en el futur, pensant en el que vindrà:
en la feina de demà, en què faré de sopar, en com aniré d’aquí allá, estem tant pensant en el futur que no ens podem centrar en el present.

Si tenim el futur mínimament estructurat, podem centrar-nos en el present.

Per exemple: arribo a la tarda a casa després de la feina amb els nens. I ja em poso a pensar en què faré de sopar, en si haig de posar una rentadora, obro la nevera, el berenar,…mentre fas tot això ja estàs pensant en què faràs demà i càrrega mental augmenta. Tot i que estàs cansada, no tens temps de parar perquè et dona la sensació que no arribaràs.

És molt diferent arribar a casa i saber què soparàs i que ja tens el sopar mig fet. És una preocupación menys,. Ja pots deixar de pensar-hi i fer altres coses que t’aportin a tu i als teus. Per això la gestió del temps és important per poder gaudir del dia centrats en el present.

Com ens podem gestionar millor:

Organitza el teu temps 1

Estableix objectius clars i detallats:

A què vull arribar? Vull poder anar al gimnàs a les tardes
Això què implica? Doncs això passa perquè puguis tenir el sopar previst i puguis gaudir del teu moment.
Han de ser coses assolibles

Prioritza les tasques:

Tingues clar el que has de tenir fet abans i el que pot esperar, que si no arribes avui o faràs demà.

Apuntar és molt important:

On vulguis, un calendari mensual, una llista al telèfon, una llibreta, una agenda…
I també va molt bé fer uns horaris amb tot el que hi ha aquella setmana.

Però això ajuda a tenir una idea visual del temps i de les tasques o cites que tens

Delega tasques:

De les tasques que tens apuntades mira si en pots delegar alguna a algú que la pugui assumir, és clar. Per exemple, portar els nens al metge o extraescolars o bé recollir la cuina després de tu fer el sopar.

Simplifica:

Les coses senzilles sovint són les que més gaudim. No cal embolicar-nos cada vegada que fem plans en que siguin grans coses, perquè consumiran molt de temps de viatge o de gestió. Una passejada a davant de mar sense expectatives o poder prendre un gelat a l’estiu són coses assumibles que podem gaudir i no requereixen molta planificació.

Elimina distraccions:

Sentim a parlar dels lladres de temps. Avui en dia per mi ´son les xarxes i en concert a Instagram, per la meva feina i haig d’entrar sovint i no sé com ho fan, que t’enganxa i quan te’n adones han passat 20 minuts. Doncs pots fer servir un temporitzador de temps. També pots destinar una estona concreta a revisar xarxes i correus i fora d’això no tenir accés.

Revisa i ajusta:

Al final del dia o de la setmana, revisa els teus assoliments i ajusta el teu enfocament segons sigui necessari. Aquest procés de reflexió t’ajudarà a millorar contínuament la teva gestió del temps.

Cuida de tu mateix:

Assegura’t de reservar temps per a tu i el descans. Un equilibri adequat entre el treball i el temps personal contribueix a una gestió del temps més efectiva.

Organitza el teu temps 2

Menys càrrega mental, més espai per a l’alegria del present. Cada minut ben planificat és un regal que et fas a tu mateix. Imagina’t un dia on el caos es transforma en calma, i cada tasca troba el seu lloc. Organitzar el teu temps és la clau per desbloquejar una vida més lleugera i significativa. Allibera’t del pes innecessari, abraça la simplicitat i submergeix-te en la delícia de cada moment.

Descobriu l’art de viure amb propòsit i serenitat!

También te puede interesar