Estem d’acord que actualment som a l’era digital?

I que la majoria d’informació ens arriba als nostres dispositius electrònics i de forma aclaparadora?

Des de documents importants fins a correus electrònics, passant per fotos, vídeos i arxius de tota mena, mantenir tot organitzat pot semblar una tasca titànica.

L’organització digital és fonamental per a millorar la productivitat, reduir l’estrès i trobar ràpidament el que necessitem.

Beneficis:

– Accedir ràpidament a documents i recursos digitals.

– Evita perdre el temps buscant arxius i correus electrònics importants.

– Redueix l’estrès en proporcionar un entorn digital net i ordenat.

Consells:

Utilitza una estructura de carpetes lògica per a emmagatzemar les fotos al teu ordinador. Cada mes descarrega les fotos del mes anterior ja sigui en una memòria externa o al núvol, però sempre classificant per mesos i any.

Guarda els arxius a l’ordinador en carpetes per categoria: escola, casa, cotxe, gestoria,… per a facilitar la cerca i l’accés.

Si utilitzes el núvol:per gestionar arxiuspot utilitzar Dropbox, Google Drive o Microsoft OneDrive per a mantenir els teus arxius sincronitzats i accessibles des de qualsevol lloc.

Programa regularment sessions de neteja digital per a eliminar arxius innecessaris i correus antics que ja no necessitis.

Implementa un sistema d’arxivat per als teus correus electrònics, creant carpetes segons el tema i mantingues la safata d’entrada neta. Si segueixen allà és perquè estan pendents de gestionar, quan els hagis gestionat arxiva’ls a la seva carpeta corresponent Com a casa, si tot té el seu lloc no estarà desordenat, els correus també han de tenir el seu lloc. Al principi si no ho hem fet mai costarà, però un cop tinguis el sistema creat serà qüestió d’anar col•locant cada arxiu a la seva carpeta o ubicació. Al principi si no ho hem fet mai costarà, però un cop tinguis el sistema creat serà qüestió d’anar col·locant cada fitxer a la seva carpeta o ubicació.

En resum, l’organització digital és essencial per a mantenir-nos productius, eficients i lliures d’estrès en el nostre entorn digital. No caure en el caos digital. No caure al caos digital.

También te puede interesar